Bankadan altın alım satımına yeni düzenleme

Bankalar Üzerinden Gerçekleştirilen Altın Alım Satımları Artık Kambiyo İşlemi Olarak Değerlendirilecek

Bankalar üzerinden gerçekleştirilen altın alım satımları artık döviz alım satımı (kambiyo işlemi) kapsamına alınacak. Bu kapsamda gerçekleştirilen işlemler üzerinden binde 2 oranında (%0,2) Kambiyo Muameleleri Vergisi (KMV) alınacak. Yeni düzenleme ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de duyuruldu.

17 Mart’ta Yürürlüğe Girdi

Yapılan yeni düzenlemeye göre, 17 Mart 2025 tarihinden itibaren vadesiz hesaplar üzerinden fiziki teslimat olmaksızın gerçekleştirilen kaydi altın satış işlemleri kambiyo işlemi olarak değerlendirilecek.

Öte yandan, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 21.05.2020 tarihli yazısıyla başlatılan bu uygulama, Danıştay 7. Dairesi Başkanlığı’nın 28/03/2023 tarih ve E: No: 2020/1362; K: No: 2023/1758 sayılı kararıyla iptal edilmişti.

Kambiyo Vergisi Hakkında Bilgi

Kambiyo vergisi, döviz alım satım işlemleriyle ilgili olarak uygulanan ve Türkiye ekonomisine destek sağlayan bir vergi türüdür. Döviz piyasalarının denetimi ve döviz talebinin kontrolü amacıyla uygulanan bu vergi, ülke ekonomisinin istikrarını sürdürmede önemli bir rol oynamaktadır. Kambiyo vergisi genellikle ticari döviz alım satımı yapan bankalar, döviz büroları ve finansal kuruluşlar tarafından ödenirken, bireysel döviz alım satımları vergilendirilmemektedir.

Related Posts

Kamu bankaları, yılın ilk çeyreğinde 1,3 milyar TL’lik reklam harcaması yaptı

Kamu bankaları, yılın ilk çeyreğinde 1,3 milyar TL’lik reklam harcaması yaptı

S&P: Geçici rahatlama sağlanıyor; bazı riskler azaldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), ABD ile Çin arasında gümrük tarifelerine yönelik yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, iki ülke arasındaki geçici anlaşmanın piyasaları kısmen rahatlattığını ancak …

Genç işsizliği alarmda: 10 gençten 6’sı istihdama katılamıyor!

Gençlerin çalışma hayatına katılımında yaşanan zorluklar, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşulları emekçiler için büyük sorun oluşturuyor. DİSK/Genel-İş’in hazırladığı rapor, bu sorunların çözümü için emekten yana politikalar gerektiğini vurguluyor.

Kamu işçilerinin fazla mesai ücretinin ödenmemesi Meclis gündeminde!

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda 4/D statüsünde çalışan kamu işçilerinin yaşadığı yapısal sorunları gündeme taşıdı. Bayhan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Çalışma …

‘Astoria Grande’ Rus yolcuları Amasra’ya taşıdı

Bartın’ın doğası ve deniziyle ünlü turizm merkezi Amasra ilçesine 992 yolcu ve 442 kişilik mürettebatıyla gelen 193 metre uzunluğundaki, 30 metre genişliğindeki 11 katlı Palau bandıralı gemi, 69’uncu seferini gerçekleştirdi. Geminin yolcularını …

14 Mayıs’ta çiftçiler dertli, üretici sayısı da üretim de düşüyor: Tarım alarm veriyor

Türkiye’de tarım sektörü hem ekonomik darboğaz hem de iklim krizinin etkisiyle derin bir çıkmazda. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, üretici için kutlama değil, sorunların gölgesinde geçiyor.