Gece uyumadan önce bu eski Mısır yöntemini uygulayın

Antik Mısır Uyku Tekniğiyle Angela Morton Uykusuzluğa Son Verdi

İngiltere’nin Lancashire kentinde yaşayan 42 yaşındaki Angela Morton, yıllardır uyku problemi yaşıyordu. Tarihi uyku teknikleriyle ilgili araştırma yaparken ilginç bir yönteme rastlayan Angela, bu basit ama etkili ritüeli uygulamaya başladığında, ilk geceden itibaren farkı hissettiğini söyledi.

“SİNİR SİSTEMİNİ UYARIYOR”

Eski Mısır uyku tekniği olarak bilinen bu yöntem, ayakları mavi nilüfer veya sandal ağacı esansiyel yağı ile nemlendirilmiş serin keten bezlere sarmayı içeriyor. Bu geleneksel uygulama, vücut sıcaklığını düşürerek sinir sistemini rahatlatıyor ve derin uykuya geçişi kolaylaştırıyor.

Kahire merkezli Dr. Nabil Harun, bu yöntemle ilgili konuşurken, “Antik Mısırlılar, vücut sıcaklığının düşmesinin uykuya geçişi kolaylaştırdığını fark etmişti. Serin ayaklar ve aromaterapi etkisi yaratan yağlar, parasempatik sinir sistemini uyararak bedeni gevşetiyor” ifadelerine yer verdi.

Dr. Harun bu ritüelin sadece fiziksel değil zihinsel bir süreç olduğuna dikkat çekerken, “Düzenli bir gece rutini oluşturmak, günümüz biliminde de desteklenen bir yöntem. Serinlik ve hoş kokuların birleşimi, beyin için bir ‘uyku sinyali’ haline gelir” şeklinde konuştu. Angela, bu uygulamayı günlük rutinine dahil ettikten sonra ilk kez kesintisiz bir gece uykusu uyuduğunu belirtti.

DOĞAL UYKU DESTEKÇİLERİ

Roseway Labs uzmanları, bu kadim yöntemi desteklemek için bazı doğal takviyeleri de öneriyor. Özellikle melatonin açısından zengin gıdaların, vücudu doğal uyku döngüsüne hazırlamada etkili olduğu belirtiliyor.

Triptofan ve melatonin içeren süt, yüzyıllardır kullanılan geleneksel bir sakinleştirici içecektir. Gece yatmadan önce bir bardak ılık süt, rahatlamaya ve daha kolay uykuya dalmaya yardımcı olabilir. Melatonin, magnezyum ve sağlıklı yağlar içeren bu kuruyemiş, kasları gevşetir ve REM uykusunu destekler. Yaklaşık 30 gramlık bir porsiyon ideal.

 

Related Posts

Haftada 1 kez yerseniz kalbiniz bayram eder! Haftada 1 yeter, kolesterolü silip süpürüyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Uykuya dalamayanlar mışıl mışıl uyuyacak! İlaca gerek kalmıyor, 2 kelime yeter

Uykusuzluk, ne yazık ki yaşamın en yaygın sorunlarından biridir. Yatağa yattığınızda gözlerinizi kapatsanız da zihniniz bir türlü sakinleşmeyebilir. Bu durum, sadece yorgun bir bedenle değil, uykuya direnen bir beyinle de mücadele ettiğiniz anlamına gelir. Birçok kişi bu sorunu çözmek için uyku haplarına başvururken, doğal ve etkili bir yöntem sosyal medyada sağlık tavsiyeleriyle tanınan acil servis doktoru Dr. Joe tarafından öneriliyor.

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

Ev hapsi verilen Mahir Polat’tan endişe verici haber

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen “Terör” soruşturması kapsamında “Silahlı terör örgütüne yardım etme” suçundan tutuklanan, ardından İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince sağlık durumunda …

MKE Ankaragücü’nden Yıldırım Mert Çetin Açıklaması

Trendyol 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, stoper oyuncularından Yıldırım Mert Çetin’in sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Profesyonel futbol A takım futbolcularımızdan Yıldırım Mert Çetin …

Hidrosefali Hastası Göktuğ’un İlk 23 Nisan Kutlaması

AMASYA’da hidrosefali (beyinde su toplanması) hastası 1,5 yaşındaki Göktuğ Kara, ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sağlık ekiplerinin sürpriz ziyaretiyle kutladı. Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Amasya Üniversitesi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir