İnsanlar bu bitkiyi pencere kenarlarına ektiler tek bir sivrisinek kalmadı :

Sivrisinekleri kovmak için bu bitkiyi pencere kenarına yerleştirin…

Sivrisineklerin gelişme hızı suyun sıcaklığına bağlıdır. Suda, bu böcekler yumurtadan yetişkine (imago) kadar tüm gelişim döngülerini geçirirler. Bu nedenle göllerin, nehirlerin, derelerin, bataklıkların veya sulak alanların yakınında her zaman daha fazla sivrisinek bulunur. Afrika’da sorun özellikle ciddidir. Yerel sivrisinekler sıtma ve diğer birçok tehlikeli hastalığı taşır.

İnsanlar sivrisinekleri kovmak için evlerin yakınlarına ne ekeceklerini merak ediyor…

Citronella ( limon çimeni ) nin hayat kurtaran bir bitki olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, üniversitelerindeki öğrenci yurtlarının çevresine yoğun citronella sıraları diktiler ve ardından yerleşim alanlarındaki sivrisinek konsantrasyonunu test ettiler. Araştırmada sivrisinek sayısının nasıl ölçüldüğü tam olarak belirtilmedi. Ancak bilim insanları, önemli ölçüde daha az böcek bulunduğunu garanti ettiler.

Citronella, yerleşim alanlarında insanların sivrisineklerle temasının azaltılmasına yardımcı olur. Bu bitkilerin sivrisineklerin üremesini yavaşlattığı ve aynı zamanda sıtmanın yerel halk arasında yayılmasını önlediği de gözlemlendi. Citronella, Asya’da yetişen çok yıllık bir bitki türüdür. Bu bitkinin içerdiği yağ limon kokusu yayar ve sivrisinekleri etkili bir şekilde uzaklaştırır. Citronella güneşi seven bir bitkidir. İyi büyümesi için altı saat veya daha fazla güneş ışığına ihtiyacı vardır. Bu nedenle, citronellayı sakince pencere kenarına koyun ve pencereyi açın ,tek bir sivrisinek uçmaz.

Yazlıktaki sivrisineklerden nasıl kaçılır?

1. Kanalizasyon borularındaki biriken suyu düzenli olarak temizleyin ve suyun birikmesini önlemek için hendekleri sık sık temizleyin.

2. Kovalarla suyu dışarıda tutmayın. Su varillerinin ve havuzun üzerini bir örtü veya tente ile kapatın.

3. Çimleri daha sık kesin ve aşırı büyümeden kurtulun.

4. Kapı ve pencerelerde cibinlik kullanın.

5. Evinizin yakınına biberiye ve melisa ekin; bu bitkiler de sivrisinekleri uzaklaştırabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx