İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Hava Kirliliği Alarm Veriyor! Acil Eylem Planı Şart

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edilen İzmir’de, kirleticilere yönelik acil eylem planı yapılması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Kılınç, DSÖ verilerine göre, günlük metreküpte 25 mikrogramdan fazla olmaması gereken PM 2,5 partikül maddesinin İzmir’de ocak ayından bu yana her gün 4-5 kat daha yüksek ölçüldüğünü belirtti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Balçova Emekli Astsubaylar Dernek Lokali’nde gerçekleştirilen Bilim Kafe etkinliğinde tıp fakültesi son sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Prof. Dr. Kılınç, yaptığı konuşmada hava kirliliğinin ciddiyetine dikkat çekerek, “İzmir, DSÖ’nün belirlediği sınırların 4-5 kat üzerinde hava kirliliğine sahip. Tüm ilçelerde benzer durum var, güvenli bir alan yok. Bireysel önlemler yeterli değil, kirleticilere karşı kapsamlı bir eylem planı geliştirilmeli. Endüstriyel gazlar, orman yangınları ve kirletici toz üreten sanayi tesisleri kontrol altına alınmalı” şeklinde konuştu.

Acil Durum Çağrısı: Hava Kirliliği İzmir’i Tehdit Ediyor!

İzmir’de hava kirliliğinin artmasıyla birlikte önlem alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Kılınç, DSÖ normlarının aşılmasıyla ilgili endişelerini paylaştı. PM 2,5 partikül maddesinin yüksek seviyelerde ölçüldüğü İzmir’de, acil eylem planı oluşturulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kılınç, halkın sağlığının korunması için alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekti.

Bilim ve Toplum Buluşması: İzmir’de Sağlık Tehlikesi!

Üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmaların halkla buluşturulmasının önemine değinen Prof. Dr. Kılınç, Balçova’da öğrencilerle gerçekleştirdiği etkileşimli toplantıda sigara kullanımı ve hava kirliliği konularına değindi. Hava kirliliğinin sessiz bir katil olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılınç, katılımcılara sigaranın sağlığa olan zararlarını anlatarak bilinçlenmelerini sağladı.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Ağız içindeki mikroplar beyni etkiliyor: Çürük diş, alzaymır sebebi olabilir mi?

Kanserin geri dönmesini engelleyen ‘doğal güç’

Yeni araştırmalar, düzenli egzersizin kanserin tekrar etmesini önlemede bazı ilaçlardan daha etkili olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, hareketli bir yaşam tarzının tedavi sonrası süreçte kritik rol oynayabileceğini vurguluyor.

20’li yaşlarda kanser tehlikesi: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, son yıllarda genç yaş grubunda meme, kolorektal, pankreas ve testis kanseri vakalarının arttığını belirtti. Özellikle ailede kanser öyküsü bulunan bireylerde, tarama ve kontrol süreçlerinin erken yaşta başlaması gerektiğini vurgulayan uzman, düzenli takiplerin hayat kurtardığını söyledi.

ABD’li doktordan gençlik formülü! Kahvaltıda yenirse 15 yıl geriye götürüyor

Kahvaltı, günün en önemli öğünü olarak kabul edilir ve sağlıklı bir yaşam tarzının temel taşlarından biridir. Metabolizmayı harekete geçiren, enerji sağlayan ve kilo yönetimini destekleyen kahvaltı, doğru besinlerle hazırlandığında faydalar sunabilir. Dr. Eric Verdin, biyolojik yaşı 15 yıl geriye döndürdüğünü iddia ettiği kahvaltı modelini paylaştı.

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı güçlerini birleştirdi

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) arasında iş birliğini güçlendirmeye yönelik Çerçeve Protokolü imzalandı. Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Dem bu demdir, zaman gelmiştir. Türkiye’nin yıllardır beklediği sağlık biyoteknolojisindeki atılımı yapma, ürüne dönüşen araştırmaları görme zamanı gelmiştir.” dedi.