Marul Fiyatlarında Büyük Fark

Adana’da Marul Fiyatları Farklı Uçlarda

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Adana, her mevsimde sofralardan eksik edilmeyen marul üretimiyle dikkat çekiyor. Adana’da 5 TL’den alıcı bulan marul, aynı bölgedeki manav ve marketlerde 25 ile 30 TL arasında satılıyor.

Adana, turfanda ve sezon ürünleriyle yılın her ayında sebze ve meyve üretimine devam eden önemli bir tarım merkezi konumunda. Kentte domates, salatalık, biber gibi birçok ürün yetiştirilirken çiftçiler, toprağın verimini arttırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Ancak üretici ile satıcı arasındaki fiyat farkları zaman zaman dikkat çekiyor. Şu anda marul tarlada 5 TL’ye alıcı bulurken, marketlerde ise 25 ile 30 TL arasında satılmaktadır.

Kozan ilçesinde marul üretimi yapan Kazım Sucak da bu durumdan nasibini almış durumda. Don olaylarından zarar gören üreticiler şimdi de düşük fiyatlarla karşı karşıya kalmış durumda. 20 dönüm arazide marul eken Sucak, marulu 5 TL’ye satmanın zor olduğunu belirtiyor.

Üretici Sucak, “20 dönüm arazide marul yetiştiriyoruz. Ancak karşılığında beklediğimizden daha az para kazanıyoruz. Emeklerimizin karşılığını alabilme umuduyla üretim yapıyoruz, ancak beklentilerimizi karşılayamıyoruz” diyor.

Toplamda 60-70 bin kök marulun tarlada olduğunu dile getiren Sucak, “Marulu 5 TL’ye satmaya çalışıyoruz. Ancak marketlerdeki fiyatlar çok daha yüksek. Pazar gezerken en uygun fiyatın 25 TL olduğunu gördüm, bazı yerlerde ise 45 TL’ye kadar çıkıyordu” şeklinde konuşarak fiyat farkına değiniyor.

Önceki yıllarda soğuk hava şartları nedeniyle zarar gören bahçelerinin topraklarını yeniden sürdüklerini belirten Sucak, bu sene marul ekili tarlaların olduğunu ancak talep olmadığını da belirtiyor.

Related Posts

Ehliyet sahipleri dikkat! 3 ay içinde yapmayan 7 bin 438 lira para ödeyecek

Eski tip ehliyetini 31 Temmuz’a kadar yenilemeyenler hem sürücü belgesini kaybedecek hem de 7 bin liradan fazla ceza ödeyecek. 4 milyonu aşkın kişi için kritik uyarı yapıldı.

Bakan Şimşek’ten enflasyon açıklaması: ‘Beklentilerde kötüleşme var’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonun düşürülmesinin hükümetin birinci önceliği olduğunu belirten Şimşek, büyüme perspektifinin orta ve uzun vadede güçlü olduğunu iddia etti. Ayrıca, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmanın öncelikleri arasında olduğunu ifade etti.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.