YÖK’ten, ‘Sağlıkta Dijitalleşme Çalıştayı’ düzenledi

YÖK ve Sağlık Bakanlığı İş Birliğiyle Sağlıkta Dijital Dönüşüm Çalıştayı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde yapılan çalıştay, dijital teknolojilerin sağlık sektöründeki değişimlerine uyum sağlamayı ve geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirmeyi hedefliyor.

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın liderliğinde gerçekleşen çalıştaya, Sağlık Bakan yardımcıları Şuayıp Birinci ve Yasin Erkoç, Sağlık Bakanlığı yöneticileri, Yükseköğretim Kurulu başkan vekilleri, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri, üniversitelerin rektörleri, dekanları, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

YÖK’ten ‘Sağlıkta Dijitalleşme Çalıştayı’

Özvar, açılış konuşmasında, “Dijital dönüşüm sürecinde yetkin insan kaynağı yetiştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile ortak bir vizyon oluşturmak için yürüttüğümüz uyumlu çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Sağlık eğitiminde dijital dönüşümü sağlamak için paydaşlarla işbirliği yaptıklarını belirten Özvar, “Bu çalıştayda, sağlık alanlarında ön lisans ve lisans programlarının geliştirilmesi, mevcut programların etkinliğinin ve sektörle uyumunun tartışılması ve geleceğe yönelik somut adımların belirlenmesi hedeflenmektedir.” dedi.

‘Müfredat Düzenlemelerini Birlikte Yapacağız’

Özvar, mevcut programların gözden geçirilmesi, yeni programların tasarlanması ve üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda çalıştıklarını belirterek, “Mevcut programlara dijital beceriler kazandıracak müfredat düzenlemelerini üniversitelerle birlikte planlıyoruz. Sağlık alanında açılacak programlar için sektör desteğinin önemini vurgulamaktayız.” ifadelerini kullandı.

‘Yapay Zeka Programlarının Sayısı Artacak’

Özvar, yapay zeka ve bilişim temelli programların artarak devam edeceğini belirterek, “Yapılan çalışmalar ve açılan yeni programlar, bilişim ve dijital teknoloji alanlarındaki tecrübeyi artırmaktadır. Bu tecrübeleri sağlık eğitimine aktarıp, dijital teknolojilere hakim sağlık çalışanlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Benzer çalışmalar tarım ve yeşil dönüşüm alanlarında da yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Antalya’da aslan saldırısına uğramıştı: Süleyman Kır hastaneden taburcu edildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde hayvan parkından kaçan aslanın saldırısına uğrayan Süleyman Kır, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde beş gün süren tedavi boyunca Kır’ın yüz, kulak, gövde ve bacaklarındaki yaraları pansumanla iyileştirildi.

UNRWA: İsrail’in Gazze’deki sözde ‘insani yardım kenti’ planının insanlıkla hiçbir ilgisi yok

UNRWA Dış İlişkiler Direktörü Tamara Alrifai yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistinlileri zorla göç ettirmeyi planladığı sözde “insani yardım kenti”nin insanlıkla hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti. Alrifai, “Bu büyük ölçekli zorunlu göçe sessiz kalıp suç ortaklığı yapamayız.” ifadelerini kullandı.

Kulis: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor

Kulis: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor

AK Parti’den ‘son 2 gün’ paylaşımı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) sosyal medya hesabından “Son 2 gün” başlığıyla dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Samsun’da vahşet: Tartıştığı kişiyi iki kez otomobille ezerek öldürdü

Samsun’da bir kişi, laf atma sebebiyle tartıştığı kişiyi iki kez otomobille üzerinden geçerek öldürdü.

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.