iPhone’un yeni kısayolu oldukça havalı görünüyor

Google, daha önce iPhone‘larda bulunmayan Circle to Search adlı görsel arama özelliği ile dalga geçmişti. Ancak şimdi benzer bir özellik, iOS Kısayollar ve Google Lens sayesinde iPhone’lara geliyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcıları, bu görsel arama özelliğini kolayca etkinleştirebilirler.

Bu özellik, One UI 6.1’de Circle to Search olarak adlandırılmaktadır ve etkinleştirildiğinde geri dokunma ya da aksiyon tuşu ile tetiklenebilir. Google Lens uzun süredir iOS’ta bulunuyor. Google Lens Tasarım Müdürü Minsang Choi, iPhone kullanıcılarının artık Google Uygulaması aracılığıyla Android’in Circle to Search deneyimine benzer bir görsel arama deneyiminin keyfini çıkarabileceklerini belirtti. Google Uygulaması, bir ekran görüntüsü alarak ardından Google Lens ile bu görüntüyü işliyor.

iPhone’un yeni kısayolu oldukça havalı görünüyor

Aksiyon Tuşu olmayan eski iPhone modelleri için kullanıcılar, görsel arama özelliğini Geri Dokunma hareketiyle de etkinleştirebilirler. Son iPhone modelleri, cihazın arkasına dokunarak bu kısayolu başlatmaya olanak tanıyor. Bu hareketi Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma yolunu izleyerek etkinleştirebilir ve ardından Geri Dokunma altında Çift Dokunma veya Üçlü Dokunma seçeneklerinden birini seçerek kısayolu atayabilirler. Ayarlandıktan sonra, kullanıcılar iPhone’larının arkasına dokunarak bu özelliği tetikleyebilirler.

Görsel nesnelerin daha hızlı aranmasının yanı sıra, Google Uygulaması’ndaki kısayol, iPhone‘ların Google Lens’i kullanarak görüntülerden metin kopyalama ve çeviri yapmalarını da kolaylaştırıyor.

Google, bu yılın başlarında Circle to Search özelliğini tanıttı ve başlangıçta yalnızca Android’de ve Google Pixel 8 ile Galaxy S24 serisi modellerde mevcuttu. Google ve Samsung, bu özelliği birçok eski modele de genişletti.

Google‘a göre, Circle to Search ile Google Lens arasındaki ana fark, ilk özelliğin Android’de evrensel olarak erişilebilir olması ve basit bir hareket veya uzun basma ile etkinleştirilebilmesidir. Ancak her iki işlev de optik karakter tanıma (OCR) teknolojisini kullanır. Bir Google yöneticisi, bir podcast’te Circle to Search’ün esasen Google Lens’in belirli amaçlar için optimize edilmiş bir versiyonu olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx